Inicio
  • Microbiology and Wine Biotechnology. Genomics, genetic diversity, selection and improvement of microorganisms. Biology and control of fermentation processes. Detection and prevention of microbiological alterations. Enzyme biotechnology.
  • Wine chemistry and analysis. Chemical evolution of grapes and wine components. Development of analytical methodologies. Molecular bases of sensory analysis.
  • Wine technology and engineering. New technologies concerning wine production, ageing and stabilization. Sensors and process control. Management and assessment of viticulture sub-products.
  • Wine and health. Healthy wine components. Food safety.
Group members:
Ramón González García: Profesor de Investigación del CSIC, Pilar Morales Calvo: Científico Titular del CSIC, Cristina Juez Ojeda: Ayudante de Investigación de OPIs (CSIC), Laura López Berges: Técnica contratada (para línea de investigación), Rufino Aguirrezábal Errasti: Técnico contratado (para línea de investigación), Guillermo Juárez Fernández: Titulado Superior contratado (para línea de investigación), Andrea Martín Guindal: Investigadora en formación (Gobierno de La Rioja), Miguel Mejías Ortiz: Investigador en Formación (Agencia Estatal de Investigación)
Group members:
Pilar Santamaría Aquilué: Investigadora (SIV), Rosa López Martín: Investigadora (SIV), Ana Rosa Gutiérrez Viguera: Profesora TU de la UR de La Rioja, Juana Martínez García: Investigadora (SIV), Isabel López Alfaro: Contratada interina de la UR de La Rioja, Lucía González Arenzana: Contrato predoctoral (INIA), Laura Alti Palacios: Contrato predoctoral (INIA), Rosario González Santamaría: Beca de formación (SIV), Rocío Escribano Viana: Beca de formación (SIV), Sara García Vadillo: Beca de formación (SIV), Patrocinio Garijo Fernández: Técnico de laboratorio (SIV), Laura Santamaría Díaz: Técnico de laboratorio (SIV), Víctor Llop Santamaría: Contrato de Técnico Especialista (SIV)
Group members:
Teresa Garde Cerdán: Investigadora (https://orcid.org/0000-0002-2054-9071), Eva Pilar Pérez Álvarez: Investigadora (https://orcid.org/0000-0002-6937-3986), Pilar Rubio Bretón: Investigadora Doctora, Itziar Sáenz de Urturi: Investigadora, Sandra Marín San Román: Doctoranda
Group members:
Juan Fernández Recio: CSIC Tenured Scientist, Sergio Piñeiro Hermida: Ramón y Cajal Researcher, Elvira Alfaro Arnedo: Margarita Salas Postdoctoral Researcher, Luis Angel Rodríguez Lumbreras: CSIC Graduate Researcher, Javier Blecua Pérez: PhD Student, Alejandra Sierra: Master Student
Enological Biotechnology (UR-Biotec)
Group members:
Ruiz Larrea, Fernanda: Profesora Catedrática de la UR, Tenorio Rodríguez, Carmen : Profesora Titular de la UR, Palacios García, Antonio: Profesor Asociado de la UR, Fernández Pérez, Rocío : Profesora Contratada de la UR, Ugarte Andreva, Javier : Doctorando
Innovation in oenology (INENOL)
Group members:
Belén Ayestarán Iturbe: Profesora Titular. Universidad de La Rioja (UR). Investigadora principal., Zenaida Guadalupe Mínguez: Contratado Doctor. Universidad de La Rioja (UR).
Laboratory for Flavour Analysis and Enology (LAAE-Rioja)
Group members:
Purificación Fernández Zurbano: Associated Professor, Marta Dizy Soto: Associated Professor, María-Pilar Sáenz-Navajas: Researcher "Ramón y Cajal" Program, Sara Ferrero del Teso: PhD student, Marivel González: Researcher, Shu Yan Lui: PhD student, Ernesto Franco Luesma: Assistant Professor, Alejandro Suárez de Diego: Master student
Group members:
Mª José Motilva Casado: Research Scientist, CSIC (Responsible for Polyphenols) motilva@icvv.es, Mar Vilanova de la Torre: Distinguished Researcher, CSIC (Responsible for Volatiles area) mar.vilanova@csic.es, Silvia Yuste: Postdoctoral researcher, Bianca Souza: Researcher, Juana I. Mosse: Visiting researcher (CONICET-Universidad de Buenos Aires, Argentina)