Inicio
  • Microbiology and Wine Biotechnology. Genomics, genetic diversity, selection and improvement of microorganisms. Biology and control of fermentation processes. Detection and prevention of microbiological alterations. Enzyme biotechnology.
  • Wine chemistry and analysis. Chemical evolution of grapes and wine components. Development of analytical methodologies. Molecular bases of sensory analysis.
  • Wine technology and engineering. New technologies concerning wine production, ageing and stabilization. Sensors and process control. Management and assessment of viticulture sub-products.
  • Wine and health. Healthy wine components. Food safety.
Group members:
Ramón González García: Profesor de Investigación del CSIC, Pilar Morales Calvo: Científico Titular del CSIC, Cristina Juez Ojeda: Ayudante de Investigación de OPIs (CSIC), Laura López Berges: Técnica contratada (para línea de investigación), Ana Perea Martínez: Titulada Superior contratada (para línea de investigación), Miguel Mejías Ortiz: Investigador en Formación (Agencia Estatal de Investigación)
Enological Biotechnology (UR-Biotec)
Group members:
Ruiz Larrea, Fernanda: Profesora Catedrática de la UR, Tenorio Rodríguez, Carmen : Profesora Titular de la UR, Palacios García, Antonio: Profesor Asociado de la UR, Fernández Pérez, Rocío : Profesora Contratada de la UR, Ugarte Andreva, Javier : Doctorando
Group members:
Mª José Motilva Casado: Pharmacy PhD. CSIC Research Professor (Responsible for Polyphenols and Health). mj.motilva@csic.es, Mar Vilanova de la Torre: Biology PhD. CSIC Tenured Scientist (Responsible for Volatiles and Sensory Analysis) mar.vilanova@csic.es, José Ignacio Manzano: Biochemistry and Molecular Biology PhD. Ayudante de Investigación CSIC, Marta Jiménez Salcedo: Chemistry PhD. Post-doctoral reasearcher, contract Margarita Salas Universidad de La Rioja, Patricia Aragón: Graduate in Human Nutrition and Dietetics, Master in Human Nutrition and Applied Dietetics, Bianca Souza da Costa: Graduated in Nutrition, Master in Chemistry and Biotechnology, Juana I. Mosse: Food Science and Technology PhD. Visiting professor (CONICET-Universidad de Buenos Aires, Argentina)
Group members:
Pilar Santamaría Aquilué: Investigadora (SIV), Rosa López Martín: Investigadora (SIV), Ana Rosa Gutiérrez Viguera: Profesora TU de la UR de La Rioja, Juana Martínez García: Investigadora (SIV), Isabel López Alfaro: Contratada interina de la UR de La Rioja, Lucía González Arenzana: Contrato predoctoral (INIA), Laura Alti Palacios: Contrato predoctoral (INIA), Rosario González Santamaría: Beca de formación (SIV), Rocío Escribano Viana: Beca de formación (SIV), Sara García Vadillo: Beca de formación (SIV), Patrocinio Garijo Fernández: Técnico de laboratorio (SIV), Laura Santamaría Díaz: Técnico de laboratorio (SIV), Víctor Llop Santamaría: Contrato de Técnico Especialista (SIV)
Laboratory for Flavour Analysis and Enology (LAAE-Rioja)
Group members:
Purificación Fernández Zurbano: Professor, María-Pilar Sáenz-Navajas: Tenured Scientific CSIC, Marta Dizy Soto: Associated Professor, Marivel González: Post-doc Researcher, Ignacio Arias: Post-doc Researcher, Carolina Castillo Río: Research Assistant
Innovation in oenology (INENOL)
Group members:
Belén Ayestarán Iturbe: Profesora Titular. Universidad de La Rioja (UR). Investigadora principal., Zenaida Guadalupe Mínguez: Contratado Doctor. Universidad de La Rioja (UR).
Group members:
Juan Fernández Recio: CSIC Tenured Scientist, Sergio Piñeiro Hermida: Ramón y Cajal Researcher, Elvira Alfaro Arnedo: Margarita Salas Postdoctoral Researcher, Luis Angel Rodríguez Lumbreras: CSIC Graduate Researcher, Javier Blecua Pérez: PhD Student, Alejandra Sierra: Master Student
Group members:
Teresa Garde Cerdán: Investigadora (https://orcid.org/0000-0002-2054-9071), Eva Pilar Pérez Álvarez: Investigadora (https://orcid.org/0000-0002-6937-3986), Pilar Rubio Bretón: Investigadora Doctora, Itziar Sáenz de Urturi: Investigadora, Sandra Marín San Román: Doctoranda